Соченият за причинител на тежката катастрофа с осем ранени край пловдивското село Труд не е основният виновник за пътно-транспортното произшествие. Това твърдят хора, които са пътували в един от пострадалите автомобили.

„Шофьорката видях, че е жена, дойде към нас, каза „какво направих, как можах”, и искаше да представя друг шофьор за катастрофата”, разказа пред TrafficNews.bg Димитрина Шикова.

Тя е една от пострадалите в мелето и е със счупена ръка. Открихме я в село Дълго поле.

„Водачката на джипа каза да не казваме, че тя е шофирала и поиска да натопи нейн приятел”, спомня си още Димитрина.

По думите на очевидци посоченият от полицията за виновник няма нищо общо с катастрофата и се опитва да укрие младата жена. До момента не е ясен мотивът, заради който тя е прехвърлила вината си върху друг водач. Направените от контролните органи проби са показали, че мъжът е употребил наркотични вещества.

 „Идва някакво момче, младеж от Пловдив с такси и се качва в джипа и казва, че той е карал, което не е истина. На него му е отчело, че има наркотици, тя е била по-зле, може би алкохол и наркотици”, казва съпругът на Димитрина – Никола Аргиров.

Какво твърдят още очевидците – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

„Образувано е досъбедно производство и се събират доказателства за авторството на деянието”. Това заяви пред TrafficNews.bg говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.

При тежката катастрофа на пътя Пловдив-Карлово край село Труд пострадаха 8 души като най-тежко остава състоянието на жена. Тя е с множество счупвания, но без опасност за живота. Четирите деца, които са пътували в пострадалия автомобил са в добро състояние и освободени за домашно лечение. От Пътна полиция продължават разследването на случая.