Срещу обещание за лесна печалба измамници прилъгват наивници да теглят серия от заробващи бързи кредити, които после се оказва, че трябва да връщат без да се взели нито лев.

В схемата задължително участва близък човек, който взима парите срещу обещание да ги върне с огромна лихва, дори удвоени. В крайна сметка жертвата се оказва в капана с дължими кредити за хиляди левове. С Trafficnews се свързаха няколко излъгани хора по сходен начин.  А дали и измамниците са едни и същи, трябва да решат разследващите.

Разказите на ужилените си приличат. Техен познат им разказва как могат да забогатеят за един ден. Уговорката е да изтеглят сума, която да му дадат, а на другия ден той ще им върне  двойна печалба.

На тази схема се вързала и дъщерята на жена от София, която разказа драмата си пред TrafficNews, но не пожела да разкрие своята самоличност.

Бившият полицай Евгений Йолов, който живее в плевенското село Горник, се свързал с дъщеря й и я убедил да изтегли няколко бързи кредити от различни институции.

Обещал й голяма печалба. Младата жена го послушала, защото го познавала, а и заради предишната му служба.

Изтеглила 8 бързи кредита и веднага му дала всичките пари. По телефона с нея се свързал и мъж на име Мартин, който обяснявал колко доволна ще остане. Младото момиче дори се срещало пред една от финансовите институции в София с жена, която твърдяла , че работи с Евгений и Мартин.

В крайна сметка обаче дъщерята останала с празни ръце, не само не спечелила нищо, но се оказала длъжница на огромна сума по всички изтеглени кредити.  

Майката недоумява как младото момиче е повярвало толкова лесно на бившия полицай.

Ужасът става още по-голям, когато разбират, че освен кредитите, които дъщерята сама теглила, на нейно име има изтеглени още три бързи заема. Оказва се, че мошениците са  откраднали нейните лични данни и след това са злоупотребили с тях.

Сега семейството трябва да връща с лихвите 30 000 лева.  

„Нямаме пари да ги плащаме. Реално на месец трябва да внасяме по 700 лева, а толкова е моята заплата. Дъщеря ми замина за чужбина да работи, защото не можем да издържаме. Търсихме Евгений, но той дори не иска да разговаря с нас. А Мартин, ако това е истинското му име, е със сменен телефон”, оплака се пред TrafficNews отчаяната  жена.

 Екипът ни се свърза с Евгений Йолов. Той отрече да е мамил хора,както и че ги е карал да теглят кредити. „И аз съм жертва, не съм измамил никого“, заяви Йолов.

Срещу него обаче получихме и други сигнали. Измамените са подали жалба в ГДБОП и прокуратурата.

Вижте разказа на майката на ужилената жена във видеото.

По същата схема са измамени и други хора. Те се свързаха с TrafficNews и разказаха историите си.

Очаквайте продължение!