„За мен нападението беше опит за убийство. Съвсем съзнателно можеше и мен и колежката и шофьора да прободе.”. Това заяви в интервю за TNS.bg 25-годишният д-р Лъчезар Василев от Бърза помощ.

Тази сутрин той беше нападнат с нож от пациент, който трябваше да транспортират в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Георги” за преглед.

„Инцидентът стана пред асансьора, когато искахме да вкараме пациента вътре. Той не искаше да се качва, но му казахме, че е за негово добро и че се налага да бъде прегледан. Тогава изведнъж бръкна в сака, извади един голям нож и замахна към мен. Реагирах за секунди и успях да го хвана във въздуха преди да ме прободе някъде по тялото. Колежката му хвана другата ръка. Едва, когато видяха, че се случва нещо, охраната се намеси и му сложи белезници.”, разказа нападнатия лекар.

„Радвам се, че нещата минаха леко, защото беше страшно.”, добавя д-р Василев.

Пациентът имал над 2 промила алкохол. Бил открит да лежи върху релси до Централна гара.

„Не мога да си обясня тази агресия, която не е провокирана.”, казва още медикът от Бърза помощ.

След като бил прегледан, подал жалба във Второ районно управление, после се върнал на дежурство. Бил с разрязан пръст, но колегите му го залепили.

„Видях, че първо в TrafficNews.bg сте публикували за инцидента. Стана ми обидно от коментарите на хората, които твърдяха, че съм заслужавал да бъда ранен, че съм си заслужил това, без да знаят какво се е случило. Това е сериозен инцидент, който можеше да завърши много фатално.”, казва още д-р Василев.

Засега той не се отказва от работата си и гледа на инцидента като част от рисковете на професията. Какво разказа още той – гледайте в новините на TNS.bg на 4 февруари.

А ето и разказа на охраната на УМБАЛ „Св. Георги” и хронологията на инцидента:

Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа, който нападна с нож лекар от Спешна помощ. 51-годишният Димитър Мичков е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Мъжът бе намерен да лежи пиян на релсите на Централна гара в Пловдив. Била извикана линейка. При свалянето му от нея в Спешна помощ, той проявил агресия и нападнал един от медиците.

Охраната реагирала бързо, а в УМБАЛ "Св.Георги" са взели специални мерки за охрана на лекарите. В отделни кабинети са сложени паник бутони. В близост до болницата има и постове на полицията. Така при нужда униформените пристигат за секунди в лечебното заведение, обясниха за TNS.bg от ръководството.

Първата новина - ВИЖТЕ ТУК

Още новини четете ТУК

TNS.bg