Мощна акция на улица „Дилянка“ в пловдивската Шекер махала се проведе преди обяд. За по-малко от 20 минути багер срина със земята баничарница, фризьорски салон, масивна ограда на луксозна къща, както и част от триетажна къща. На място има над 40 представители на полицията. На мястото на събарянето се събраха стотици жители на махалата, но до напрежение не се стигна.

Писъци от стопаните на един от съборените луксозни палати отекнаха, когато багерът го удари. Всичко разрушено днес е незаконно изградено, намиращо се на тротоара на улицата срещу новоизградената полицейска приемна на Трето РПУ. По план днес трябва да бъдат разрушени 10 незаконни обекта. Една от луксозните постройки, която е на три етажа, има опасно стърчащи тераси. Поради факта, че самата къща може да се срути, багерът спря до самата тераса, а стопаните увериха, че сами ще си я бутнат.

В момента багерът товари излишните материали. Акциите в Шекер махала ще продължават и занапред.

Кметът на район „Северен“ Ральо Ралев обясни, че много от незаконните къщи, включени в списъците за премахване, са още в съдебните зали, тъй като собствениците обжалват наложените мярки. От общо 20 предписания 15 се обжалват. Именно тази процедура ни забавя с премахването на незаконните обекти. Предстои премахването на 20 незаконни постройки, които се намират на улица „Кипарис“, допълни Ралев. Към момента обаче той не може да се нагърби със срокове кога ще стане това.

ВИДЕО: Ива Модова