Мобилни чешми  са на разположение на столичния булевард "Витоша" в най-горещите дни от лятото. Тази инициатива се прави за девета поредна година. 

Студената вода беше на разположение за софиянци в понеделник и вторник. В четвъртък "водните човеци" отново ще бъдат разположени на същото място. 

„Водните човеци“ са направени изцяло от материалите, от които е изградена ВиК мрежата на София, а бонусът е, че водата е студена, тъй като тя идва директно от хидранта, коментираха от "Софийска вода".

"Водата, която тече от хидрантите е абсолютно годна, качествена и безопасна. Много хора поискаха човечетата да си останат на булевард "Витоша", но истината е, че ние не можем да ги опазим", казаха още пред TrafficNews от дружеството.

Столичани споделиха пред екипа ни, че би било голямо удобство да има чешма на централния булевард, но най-вероятно тя няма да бъде опазена дълго. 

"Би било идеално ако го има това нещо навсякъде. В моето детство аз си спомням, че навсякъде имаше чешми за пиене. Лошото е, че дори и да ги направят може би определен кръг хора умишлено ще ги развалят, ще ги изпочупят. Умишлено унищожават", каза пред TrafficNews Амелия Панайотова. 

Други столичани обаче не харесват дизайна на мобилните чешми. 

Реакциите вижте в анкетата ни: