Да помогне финансово на някой млад, бъдещ лекар с парите, събрани от сватбата си. Тази цел си е поставил младият лекар по неврология от Пловдив д-р Елизар Цветков. В момента той специализира в Германия, а преди да замине се дипломира със специалност "Медицина" в Медицински университет - Пловдив. Интересът към тази специалност се проявява още в ученическите години. Многократно се явява на различни олимпиади по химия и биология, което му отваря вратите без кандидатстудентски изпит да бъде приет в академичните среди. Това му дава възможност за избор между няколко медицински университети у нас. Но избира МУ-Пловдив, защото е осъзнал, че именно тук може да получи най-доброто образование в тази сфера. И не крие, че е доволен от избора си и това, което е научил през годините.
 
Желанието на Елизар след завършването на университета е да специализира неврология и е преценил, че възможностите му в Германия са много по-добри. В момента младият лекар работи в надрегионален медицински център и поема тежките случаи, препращани от университетската болница във Фрайбург. Най-често д-р Цветков приема пациенти с инсулт, и други неотложни случаи, свързани с неговата специалност. Споделя, че работата му е доста стресираща, но това му дава възможност да научи нови неща и да реагира адекватно в различни ситуации. Независимо, че Германия е страна с много възможности за работа и реализация специалистът е категоричен, че след приключване на обучението си след 4-5 години ще се върне в България. И връщайки се на родна земя ще приложи наученото и с каквото може ще допринесе за подобряване на нивото на здравеопазването в страната ни. 
 
Освен с тежка работа, животът на д-р Цветков е изпълнен и с много цветни моменти. След сватбата със съпругата си планират а направят едно добро дело и решават със събраните пари да подпомогнат финансово някой студент от Медицински университет - Пловдив. За да се случи това кандидатите трябва да бъдат студенти редовна форма на обучение във факулитетите по Медицина, Фармация или Стоматология. Елизар лично ще избере кой от тях ще получи еднократната стипендия, а изборът му ще се базира на оценката от извънучебната дейност и от успеха от обучението. Начинът на кандидатстване е максимално опростен - изисква се единствено сканирана студентстка книжка, документ, с който да удостоверят, че са студенти в МУ-Пловдив. 
 
Така младият лекар иска да провокира в хората, които имат финансова възможност да се замислят, че и те могат да допринесат с нещо за доброто в медицината и да бъдат пример за всички останали. И е категоричен, че много от нещата в България могат да се подобрят ако има едно здраво ядро от хора, които се опитват по всякакъв начин да стимулират както младите хора, така и определени сфери. 
 
Още за идеята на младия лекар от Пловдив, както и кадри от средата в Германия, в която работи, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ: