Майка на починало бебе в Асеновград е в основата на напрежението, избухнало в болницата. Жената е потрошила прозореца в Детското отделение, след като разбрала за смъртта на детето. 

Роднини и близки на семейство от асеновградската ромска махала "Лозница", чието 4-месечно бебе е починало, в  сряда сутринта окупираха болницата в града и потрошиха една от стъклените витрини на входната врата на детското отделение. Навременната намеса на болничната охрана е предотвратила по-сериозен инцидент. 

Жестоката новина за смъртта на бебето отключило агресията у майката. Тя започнала да крещи и да удря по стъклото. От ударите жената също пострадала.

„Докторът  като каза, че бебето е починало и тя започна да плаче и да удря. Разряза си ръката на парче стъкло. С нея беше майка й. Тя също плачеше”, разказа пред репортер на TrafficNews.bg една от майките в отделението, станала свидетел на инцидента.

От управата  категорично отрекоха към медик да е имало агресия. Директорът на болницата д-р Иван Червенков разказа, че майката на починалото бебе е била много разстроена и затова е започнала да блъска.

„Детето беше прието преди пет дни. Това не е първият път, в който лекуваме детето. Нашите лекари са направили всичко възможно да спасят бебето. Не може да се говори за агресия. Охраната се е намесила, но само за да не се стигне до по-сериозни инциденти. Полиция не сме викали”, каза д-р Червенков.

Около болницата днес нямаше роми. Въпреки това охранители следяха ситуацията пред сградата.