Очаква се прокуатурата в Пловдив да повдигне обвинения срещу мъжа, който вдигна на крака в полицията. Както TrafficNews.bg първи съобщи, псевдотерорист влуди полицията тази нощ. Мъжът направил многократни позвънявания  на телефон 112 и съобщил, че ще взриви всички бензиностанции в участъка между Пловдив и София. Той разказал, че се движи по магистралата към столицата и се заканил, че ще вдигне във въздуха всеки един обект с гориво.

Реакцията на полицията била мигновена. Организирани били хайки, които да издирят и задържат телефонния терорист. Скоро той бил локализиран, обажданията засечени и патрулна магистрална полиция го забелязала на магистралата и направила опит да го спре.

Той обаче не се подчинил и продължил в същата посока към София. През цялото време не спирал с обажданията до Пожарната и на тел. 112 и продължавал да сипе закани, че ще взриви бензиностанциите по пътя. След дълго преследване „терористът” бил заловен.

Той е български гражданин, като мотивите за поведението му все още не са ясни. Задържан е за 24 часа и срещу него ще бъдат повдигнати обвинения.

Още - в новините на TNS TV: 

  

Припомняме, вчера пък един любовeн скандал прерасна в сигнал за готвен терористичен акт в София и предупреждение за всички американски граждани в града да не доближават бившия хотел „Плиска”. Оказа се, че българин и интимният му приятел афганистанец са се скарали преди дни. За да си отмъсти, нашият сънародник се обадил на телефон 112 и съобщил, че любовникът му е споделил, че са се опитали да го вербуват да извърши самоубийствен атентат.

Още новини ТУК

TNS.bg