53-годишен мъж даде последните си няколко лева, за да купи няколко литра бензин, с които да се залее и самозапали. Случката се разигра на един от най-оживените булеварди в Пловдив - "Васил Априлов". Причината? Багери и фадроми на "Чистота" дошли, за да разчистят събраните от мъжа кашони, хартия и пластмасови бутилки.

Душко Абаджиев, познат като Краля на клошарите, е имал тежък живот, който го е довел до пресечката на булевард "Васил Априлов" и улица "Генерал Данаил Николаев". Тук, в частния имот на свой познат, той е устроил своето импровизирано жилище. Жилище, което виждат всички минаващи по булеварда, и което изглежда смутило доста хора.

Сега искат да го изгонят оттам. Вероятно това е довело и до акцията да бъдат почистени събраните от него боклуци. Той обаче е имал намерение да ги почисти сам – като ги продаде и изкара някакви пари, с които да си купи храна.

Отчаянието, когато багерите са дошли, е накарало Абаджиев да се залее с бензин и да заплаши със запалване. Наложило се е полиция и приятели да го разубеждават да не сложи край на живота си в центъра на Пловдив.

Сега има 3 дни да напусне това място, а самият той не знае къде ще отиде. И продължава да повтаря как не вижда друг изход, освен смъртта.

Историята на Душко Абаджиев, разказана от самия него, вижте в това видео:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg