Втори ден след зверската катастрофа в пловдивския квартал "Кючук Париж", следите от инцидента все още са на пътното платно. Хората от квартала продължават да коментират случката и да се чудят как се е стигнало до фаталния край.

Всеки казва различна версия и какво е чул, а най-странното за мнозина е, че никой не е видял как е станало всичко.

„Тук е много населено. Постоянно има хора и не мога да си обясня как никой не е видял. Това кръстовище е много опасно, защото има проблем със светофара. Застъпват се двата сигнала и много често стават инциденти. До вчера всичко се разминаваше само с ламарини, но след вчера вече в квартала го наричаме „черното кръстовище””, разказа пред репортер на TrafficNews.bg собственичката на баничарница близо до мястото на инцидента.

Жителите на района смятат, че има и друга кола замесена в ПТП-то. Според тях жената е била блъсната от колата и докато е била на асфалта автобуса е преминал през нея.

Трети пък казват, че жертвата е била много близко до автобуса и просто шофьорът не забелязал жената. Рейсът е преминал на жълто, жената е била близо до него и тежкото транспортно средство е минало през него.

Днес десетки пешеходци преминаваха със страх по пешеходните пътеки.

„Страх ни е! Няма култура на шофиране, а и ние като пешеходци също”, коментират преминаващи. 

Окръжната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за случая, при който жена беше прегазена от автобус на пешеходна пътека в Пловдив. Разпитват се свидетели на инцидента и се изземат записи от охранителни камери заради твърдения, че лек автомобил е блъснал пешеходката, преди тя да бъде прегазена от автобуса.

Засега от полицията отричат версията да има още един участник в пътния инцидент. Според хората от района, пресичането на този светофар е изключително опасно, защото зеленият сигнал свети за кратко време. Чуйте още от техните разкази пред екип на ТРАФИК ТВ

TrafficNews.bg