Очаквам мачът ми с Антъни Джошуа за световната титла да се проведе към края на следващата година, заяви българският боксьор Кубрат Пулев, който след победата си над Хюи Фюри преди две седмици се превърна в официален претендент за пояса на британеца във версия IBF. Кобрата от снощи е в Пловдив в компанията на приятелката си Андреа и промоутъра си – пловдивчанинът Ивайло Гоцев, а тази сутрин тримата разгледаха зала Колодрума във връзка с намерението на Кубрат да се организира мач на брат му Тервел в началото на следващата година. С тях бе и един от първите ни професионални боксьори, пробив в САЩ - Димитър Добрев - Мутата. Кобрата остана очарован от залата и бе посрещнат с аплодисменти от публиката на баскетболния двубой при юношите старша възраст между Академик Бултекс 99 и ЦСКА, който се провеждаше по същото време. Боксьорът не отказа на нито един от всички, които пожелаха да се снимат с него.

Готов съм, във форма съм, трябва да мине известно време, да дойде момента за мача с Джошуа, каза Кобрата. Той уточни, че дотогава вероятно ще проведе един-два двубоя в САЩ – в Чикаго или Лас Вегас, но не пожела да спомене имена на евентуални противници. Пловдив е прекрасен, баща ми е оттук, наполовина сме пловдивчани и сме с по-различно отношение към този град. Смятам да направим мач на Тервел тук и да го превърнем в грандиозно шоу, допълни Кобрата. И даде прогнозата си за сблъсъка между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри на 1 септември. Какво още каза Кобрата – вижте в прикаченото видео:

ВИДЕОРЕПОРТАЖ на Авел Бялков

 

Кобрата огледа Колодрума за мач на брат му Тервел! Може и за световна титла! СНИМКИКубрат Пулев дойде в специалния за него Пловдив заедно с половинката си Андреа