Прокурори и следователи влязоха в изгорелите тютюневи складове в Пловдив и започнаха оглед. Проверката е разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров. Обект на разследването ще са и обстоятелствата около запалването на четвъртия склад, който пламна по-късно вечерта. В същото време единственият арестуван за палежите – местен клошар се сдоби с безплатна защита.

44-годишният Любомир Данчев е обитавал последния етаж на първия запалил се склад. Още преди да бъде арестуван, той отрече да е палил сградата, тъй като я обитава от 35 години и тя е единственият му покрив.

Клошарят от Пловдив се сдоби не с един, а с двама адвокати, които ще го защитават безвъзмездно. Какво е развитието на случая и какво разказва той - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

„Разказа, че в действителност живее в този склад от години и че работи в каравана до библиотека Иван Вазов. В този момент работел на караваната и жена сигнализирала на 112 за пожара. Отишъл да види какво става и видял, че складът гори не от тази страна, където той обитавал. Отрече съпричастност, каквото и да е”, заяви пред TrafficNews.bg адвокат Стефан Левашки.

Юристите вече са провели среща с Данчев и са убедени в неговата невинност, тъй като огънят не е тръгнал от етажа на клошаря.

От прокуратурата обаче заявиха, че Данчев е палил 3 изоставени сгради, които е обитавал през целия си живот. Излежал е и присъда за грабеж. В момента от обвинението търсят свидетели на инцидента.

По време на заседанието на правителството премиерът Борисов заяви, че в Пловдив се изпращат най-добрите държавни експерти, които да разследват инцидента. Културният министър Рашидов пък разкри, че е имало инвестиционни намерения за събаряне на сградите още през 2010 година.

TrafficNews.bg