На косъм от тежък пътен инцидент се размина пловдивчанин в квартал Прослав при поредната каскада от автобус на градския транспорт на Пловдив. Причината – безрасъдната маневра на водач на рейса. Читател на TrafficNews.bg изпрати кадри, на които се вижда опасното шофиране.

Водачът на автобуса по линия 24 започва да предприема маневра  - изпреварване на друг рейс на тясното шосе в Прослав, без да се съобрази, че срещу него се движи кола. Водачът на автомобила набил спирачки, за да не се стигне до сблъсък, а рейсът профучал покрай него.

„Не само, че изпреварва така безрасъдно, а кара и в висока скорост на опасното трасе” , пише читателят ни. Подобно поведение на пътя обаче е сред причините за многото инциденти в Пловдив, част от които, за съжаление, завършват и фатално.

Не веднъж и два пъти сме информирали за шофьори от градската автобусна мрежа, които очевидно си мислят, че законът за движението по пътищата не важи за тях.

Припомняме, че само преди дни, рейс навлезе в насрещното при изпреварване и се заби челно в лека кола. Инцидентът стана на Пещерско шосе.За щастие, пострадали нямаше, а щетите бяха минимални.