Въпреки затрудненията на Ботев Пловдив стотици фенове подкрепят отбора във всеки един двубой.  Как се заражда любовта към футбола и към любимия отбор ни разказва Димитър от Пловдив. Той и семейството му са заклети фенове на Ботев Пловдив. От 1984-та година той не пропуска мач на любимия си отбор. Страстта му се заражда на един от мачовете на отбора през същата година. Тази страст предава и на дъщеря си, която е била на 5 години. Сега Габи е на 15 и заедно с баща си не пропускат нито един мач на тима.

„Това не е просто любов, а религия. Тази страст съм е предал на дъщеря си, както и брат ми на своята. Не пропускаме мачове. Имаме всички фланелки на тима”, споделя Митко пред репортер на TrafficNews.bg

Традиция преди всеки мач е Митко, дъщеря му и другите му приятели, също заклети фенове на канарчетата, да се съберат и да обсъдят предстоящият двубой. За запалянковците няма значение резултата от мача, важното е тимът да играе добре.

Митко и Габи изгледаха двубоя между Ботев Пловдив и Литекс от трибуната на футболна база Коматево. Въпреки загубата на канарчетата с резултат 0:1, Митко и и другите фенове на клуба няма да спрат да подкрепят любимият си отбор. 

 TrafficNews.bg