Катедралният храм- паметник "Александър Невски", който е един от символите на София, се оказа декор за индийско шоу. Площадът пред него се превърна в снимачна площадка още от сутринта днес. Оказа се, че там вървят снимки на тв предаването "Страх", което ще се върти в Индия.

Продукцията е известна със страховитите предизвикателства, които отправя към участниците - от ядене на насекоми до катерене по височини и други смразяващи преживявания.

Заради снимките на площада пред "Невски" обичайните посещения на организираните туристически групи в катедралния храм бяха отменени. Сложените ленти и прегради изненадаха и софиянци, което се бяха запътили към светата обител.

Минувачите зяпаха как два крана вдигнаха метална клетка, която увисна във въздуха на метри от фасадата на храма. 

От екипа на предаването споделиха пред TrafficNews, че това е десетият юбилеен сезон на "Страх" в Индия. Всяка година то се снимало в различна държава. Водещ на шоуто ще бъде индийският режисьор и актьор Рохит Шети. 

"Довели сме в България най-популярните творци - певци и танцьори от Индия, които ще се снимат в риалитито", разказаха още от екипа пред TrafficNews.  В него участват и доста българи, които са ангажирани с техническата част  и логистиката.

Превръщането на площада пред "Невски" в снимачна площадка предизвика противоречиви реакции. Някои софиянци заявиха, че свято място като храма не е подходящо за снимки на подобно предаване. Други пък бяха категорични, че това само ще направи България известна и не намират нищо нередно.

Възмутени потребители реагираха особено гневно във Facebook групата "Забелязано в София".

"Църковната институция всеки ден се гаври с онова, което уж проповядва и няма особен проблем с това. Нищо им няма от едни снимки", контрира на недоволните почитател на "Страх".

Според някои пък това е двоен стандарт. Защо американци да могат да снимат пред храма, а инцийците- не, попитаха граждани.

Трети се шегуваха, че от екипа на предаването могат да си намерят срещу смешни пари български индийци за статисти от ромския квартал "Факултета".