Министърът на здравеопазването Петър Москов не отстъпи пред лекарите от пловдивския онкологичен диспансер. Това стана след дълга среща между администрацията на лечебното заведение и министър Москов. Ожесточените дебати продължиха повече от два часа, като журналисти не бяха допуснати на срещите.

„Това, от което няма да отстъпя е, че държавата ще плаща само за пълноценно комплексно лечение, а не за негови фрагменти”, заяви министърът пред репортер на TrafficNews.bg.след дългата среща.

 

По думите му, законопроектът за лечебните заведения още е във фаза на публично обсъждане. Целта на Законопроекта не е сливането или разединяването им, а пациентите със социално значими заболявания да получават комплексна услуга. В същото време касата да започне да плаща за заболяването, или за излекуването му, а не за отделни негови фрагменти.

Няма да се закриват сгради, в които в момента се  извършват лечебни процедури, каза още министърът. Това, което се провежда в онкодиспансера ще продължи да се провежда в него, но ще бъде част от гарантирания график, поясни Москов. Юридическата самостоятелност на Комплексния онкологичен център ще се запази.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg