Вина за смъртта на студента Стоян Балтов, зверски пребит на 8 декември 2008 г. пред столичната дискотека "Амнезия" имат не само осъдените Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов. Това твърдят близките на жертвата, както и очевидци на  побоя.

Същото заявява пред скрита камера на  TrafficNews още през 2015 г. и Данаилов, който единствен от тримата осъдени в момента излежава присъдата. Записът не е публикуван досега  в него Александър заявява, че заедно с него зад решетките трябва да са още петима участници в боя. В същото време настоява, че той и приятелите му не са искали да убиват Балтов и затова не се чувства убиец. Ето и уникалните откровения на Данаилов:

Както TrafficNews вече съобщи задържаният на 17 август миналата година в Порт Елизабет Вили Георгиев най-вероятно ще се измъкне от родното правосъдие. Той трябваше да бъде екстрадиран в България, но в момента  е с най-леката мярка за неотклонение „подписка”, което означава, че може отново да изчезне. 

Третият осъден по случая "Балтов" Светлозар Стоилов пък е в неизвестност от момента на произнасяне на присъдите.

Убиец на студента Стоян Балтов на свобода в Южна АфрикаВместо да бъде екстрадиран у нас, за да излежи 18 годишна присъда, Вили Георгиев пуснат срещу подписка