Български стоки завладяха площад „Централен” в Пловдив. Чанти, чорапи, бельо, портфейли, пижами, блузи и тениски привличат пловдивчани и гостите на града, предпочитащи да си закупят нещо, което е произведено у нас.

Базарът за български стоки бе открит във вторник и ще продължи до неделя. Всички артикули, които се предлагат на него, са произведени в България. Повече от половината участващи фирми са от Пловдив.

Около 60-70 процента от участващите на базара са производители, останалите са търговци, съобщиха организаторите.

Интерес има – хората се спират, гледат стоките, някои от тях купуват. Положението обаче не е така добро като в други градове що се отнася до продажбите, оплака се продавачка от Пловдив. Тя се занимава с продажба на бельо от 25 години. Помни по-добри времена за производителите и търговците в града. Започнала е от сергиите на „Капитан Райчо”, участвала е на базари в Панаира. Днес продава на базарите "Доверете се на българското" из цялата страна.

Отбелязва, че хората дори да искат да си купят нещо, рядко го правят. Основната причина е липса на средства. Много са похарчили парите си за Великден. Други взимат твърде малки пенсии и заплати, а българските стоки са по-скъпи от вносните. За сметка на това са и по-качествени.

С това са съгласни и пловдивчани. Много хора се спират на щандовете в търсене на роден продукт, бил той дреха, чанта или нещо друго. Знаят, че ще дадат малко повече, но ще си струва.

Вижте повече за базара във видеото:

Още от TNS TV гледайте ТУК

TNS.bg