Нагла кражба на камери за видеонаблюдение е извършена на 29 юни в Пловдив. Съоръженията са били монтирани на улица „Полковник Сава Муткуров“ № 85. В деня на кражбата, която е станала около 23:30 часа, млади мъже са демонтирали камерите и бързо са се изнесли от адреса, без да бъдат забелязани от никой.

Двамата апаши обаче не подозират, че са заснети и лицата им много ясно се виждат от записите, които TrafficNews.bg получи от наш читател, живеещ на адреса. Кадрите са от едната от откраднатите камери и от друга, монтирана във входа. Втората открадната камера обаче не е записала момента на кражбата, което е попречило крадците да бъдат заснети и от друг ъгъл.

Хората от жилищната кооперация предполагат, че мъжете са откраднали камерите, за да могат спокойно да извършат следващия си удар, а именно да влизат в апартаментите с цел обир. Те се надяват лицата да бъдат разпознати от записите, с което ще подпомогне работата по издирването им от служителите на Трето РПУ в Пловдив.

Гражданите апелират, ако разпознаете някого от двамата мъже, извършили кражбата, да подадете сигнал в най-близкия полицейски участък.

Кои са извършителите на кражбата, вижте в следващото видео: