По-малко на брой тази година са и заявленията за кандидатстване за социални помощи за отопление към дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив. Това каза в интервю за TrafficNews.bg нейният директор Надя Танева. За целия зимен сезон миналата година е имало 6200 заявления. С всяка година почти с 1000 намаляват заявленията и желаещите за отопление. Другото, което забелязваме като тенденция е, че по принцип желаещите за твърдо гориво в натура особено също са драстично по-малко, отколкото предишни години, съобщи Танева.

Експертите отчитат, че през тази година кандидатите за помощи за електричество в Пловдив са повече от тези за твърдо гориво и топлинна енергия. Желаещите могат да подават молбите си в Дирекция "Социално подпомагане“ до 31 октомври. Там служителите на място ще направят справка дали кандидатът отговаря на изискванията за отпускане на помощ. Срокът за доставка на твърдото гориво е 20 ноември.

Хората, които имат право да кандидатстват за тази помощ не трябва да имат регистрирана на тяхно име фирма и продажба или прехвърляне на имот през изминалите 5 години. Всеки кандидат се проверява и за получаваните месечни доходи, които не трябва да надвишават определен праг.

Повече по темата вижте в интервюто с директора на Дирекция “Социално подпомагане” Пловдив Надя Танева: