Добро сърце, сърдечност и себеотдаване - това са основните критерии, по които пловдивчани номинираха свои близки и приятели в търсенето на най-добрия човек на Пловдив. За осма поредна година акцията окупира пространството срещу стълбите на Каменица на Главната улица, а организаторите издирваха най-подходящия човек, който да бъде удостоен с този приз. Активистите се опитваха от всеки преминаващ да извадят насветло добрината му, каквото е и мотото на кампанията тази година.
 
Само за няколко часа стотици пловдивчани бяха вписали в две специално направени тетрадки имената и телефонните номера на хората, които номинират. Те разказаха истории за своите фаворити и мотивите, с които ги посочват, че са най-добри. А всеки тръгнал си от "Пункта на добротата" си получаваше специална грамота. Сред отбелязаните в двете специални книги са основни близки, роднини, приятели, лекари и всеки, към когото някой има повод и причина да му благодари и който наистина се е доказал като добър човек.
 
Тази година организаторите са направили малки промени в регламента за избирането на победител. Тъй като всеки пловдивчанин се самоопределя като добър и всеки носи в себе си най-добрите качества изборът на журито ще бъде много труден. За това всички номинирани ще участват в жребий. Очаква се той да бъде организиран в Община Пловдив, които са сред организаторите на акцията наред с Националният алианс на хора с редки болести, Асоциация  Наследствен ангиоедем  и  Професионалната  гимназия по хранителни технологии и техника.