Вместо с коледна шейна и елени Дядо Коледа раздаде своите празнични подаръци не къде да е, а в Родопската теснолинейка. Над 300 пътници успяха да се докоснат до него и до красивата Снежанка, докато се наслаждаваха на уникалната природа, разкриваща се през прозорците на малките вагони. 

Дни преди да посрещнем най-светлия християнски празник Рождество Христово Дядо Коледа се качи на единствената работеща теснолинейна в България. С присъствието си той направи пътуването на малки и големи наистина незабравимо. Неотлъчно до него бяха помощницата му Снежанка, както и големият чувал с подаръци. Белобрадият старец сподели, че не съжалява за шейната и елените, защото с теснолинейката е по-удобно да раздава подаръците си.

"Аз тайно си идвам тук всяка година по Коледа, но гледам така да не ме забелязват. Но тая година реших за тези хубави дечица да направим едно такова пътуване, да ги уважим", спорели пред TrafficNews.bg самият Дядо Коледа.

Най-радостни от присъствието на Дядо Коледа бяха малките деца, като 8-годишната Борислава, която сподели, че не е очаквала такава изненада по време на пътуването си.

Подаръкът за пътниците в навечерието коледните празници бе на гражданското сдружение „За теснолинейката". Веселото влакче пътува от Септември до Добринище и обратно преминавайки през три планини, множество реки, градчета, села, тунели и мостове. Някои от пътуващите в теснолинейката оползотвориха времето си с почерка, след като Дядо Коледа раздаде подаръците.

За атрактивното и вълнуващо пътуване, вижте в репортажа на ТРАФИК ТВ: