Детска площадка, на която децата ще се обучават и ще упражняват своите знания, беше открита в двора на СУ “Свети Константин-Кирил Философ" в район Южен, предаде репортер на TrafficNews.bg. На нея има най-важните пътни знаци и маркировка, обясняващи за правилното и безопасно пресичане на пътното платно.

"Ние, пресичайки пътното платно, сме най-уязвими, тук в двора, на тази площадка сме защитени, но когато излезем на улицата, трябва да бъдем внимателни и да спазваме правилата на движение и като пешеходци, и като шофьори", обясни инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ “Пътна полиция“ - Пловдив.

Полицейският екип показа на децата уредите, с които работят и правят проверки - полицейска палка, полицейска жилетка, дрегер, лента за принудително спиране на автомобилите. Беше им направена демонстрация как се работи с тях, полицаите им разказаха за своята ежедневна работа. Всеки клас от училището премина през площадката, водени под ритъма на танца от Ботьо Гиргинов.
Стана ясно, че децата познават пътните знаци и пресичат безопасно. Гиргинов установи, че това са най-умните и отговорни деца.

Знанията на децата бяха наблюдавани от районния кмет Борислав Инчев и директора на Първо РП на полицията Петьо Тодоров.
Шефът на Първо районно каза, че е горд със знанията на децата, а повод за това е и че той самият е завършил това училище. Пожела всички знания по линия пътна безопасност да бъдат спазвани и да се надграждат.

Ботьо Гиргинов подари по едно сърце на всяко едно дете.

Това е последната изградена площадка в района. Тя е направена преди 2 седмици на доброволен принцип с труд на служители от училището. Стойността ѝ е 300 лева, положени са бои за пътна маркировка и идеята е да пресъздадат в реални условия движението и обстановката на пътя.