Продължава набирането на средства за строителството на нов детски и онкохематологичен корпус на територията на БАЗА 2 на булевард "Пещерско шосе" 66 в Пловдив. Кампанията стартира преди пет месеца, а до момента са събрани едва 5000 лева. Основните дарители на средства са ученици от Пловдив, както и пациенти, постъпващи за лечение в клиниката. Голяма част от тези средства са събрани и от самите лекари, които непрекъснато заделят от заплатите си, за да подпомагат каузата. 

Целият персонал на Детската клиника отправя призив за подпомагане на каузата за изграждането на един такъв детски здравен център, за да могат децата да бъдат лекувани в едни много добри европейски условия. Това ще създаде и едни по-добри условия на тях самите за лекуването на пациентите.

Детската клиника в Пловдив е създадена през 1948 година. През годините специалистите са доказали и допринесли за развитието на педиатричната наука. Това е най-голямата детска клиника в цялата страна и няма друга такава, в която да са концентрирани толкова много специалисти на едно място - общи, педиатри и тесни специалисти. Всичко това обаче е ситуирано в едно малко пространство. Работещите в Детска клиника мечтаят колкото е възможно по-скоро да бъде създадена нова база за работа и лекуване на малки пациенти, която да отговаря на всички потребности.

Всеки желаещ да допринесе за доброто в детското здравеопазване може да изпрати дарителски SMS на цена от 1 лев с текст на латиница DMS KLINIKA на номер 17 777.