В Пловдив бе даден старт на 10-тото юбилейно издание „Дефиле на младото вино“. Той бе даден от Бог Дионис и председателя на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова. Пред пловдивчани и гостите на града двамата отвориха бъчва с младо червено вино, което е произведено от победителя от миналогодишното издание на дефилето. 

По традиция по Главната в Пловдив се проведе дефилето, поведено от самия Бог на виното, последван от десетки граждани и ценители на гроздовия еликсир. Самият Бог Дионис успя да опита от вино, произведено през тази година. Той беше категоричен, че маврудът е с отлични вкусови качества и който не опита вкуса му, ще съжалява. 

Какво казват производители от тазгодишната винена реколта, тънкостите за хубавото вино и други интересни подробности, разказва един от регионалните производители на вино Димитър Кючуков в специален видеорепортаж на ТРАФИК ТВ:

През тази година в „Дефиле на младото вино“ участват 36 водещи производители на напитката. Посетителите могат да опитат над 200 вида различни червени и бели вина, които ще бъдат разпределени на 12 различни места в Стария рад. На специална церемония утре вечер ще бъдат връчени наградите на победителите в дефилето. А 10 от всички посетили и разгледали продукциите на производителите и попълнили анкети участват в раздаването на награди на бутилки с младо вино.