Масово по бензиностанциите в Пловдив и София се предлага некачествен бензин. Това показа проверка на Държавната агенция по метрологичен надзор.

Оказва се, че голяма част от горивото, което се зарежда в автомобилите, не отговаря на изискванията за качество. Проблеми има и с отчитането на количеството зареден бензин. Най-голям проблем с качеството има най-масовия бензин А-95.

В различните обекти той е със съмнително качество и произход. Част от взетите проби са показали, че бензинът не съответства на дестилационните характеристики, съобщи Екатерина Павлова директор на дирекция Метрологичен надзор – Пловдив.

В дирекцията Метрологичен надзор валят сигналите от шофьори за запушени филтри и проблеми с автомобилите заради некачествено гориво. Водачите на леки автомобили твърдят, че има разлика в качеството на бензина, което се предлага в българските бензиностанции. Инспекторите от Пловдив са проверили 22 бензиностанции на автомагистрала „Тракия” край Пловдив. Запечатани са колонки на 16 бензиностанции. Проверките на бензиностанциите продължават.


ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg