Песента на Васко Кеца "Със 100 километра в час" отдавна не предизвиква въодушевление сред любителите на високите скорости. Даже звучи смешно. Особено за ей тази пловдивска компания, която се движи по магистрала "Тракия" с ауди и направо тържествува, когато мощната кола вдига 303 километра.

Случката се разиграва по тъмно, но от кадрите, заснети от самите участници на зрелищното пътуване, ясно се вижда, че движение по платната има и е истинско чудо, че вихреният полет на аудито приключва все пак без произшествие. Или поне така се надяваме...

Видеото започва от момента, в който километражът показва 287 км и когато стига до 299, се чуват гласове, подканящи одобрително шофьора да натисне още малко, за да станат 300. В момента, в който това се случва, на задната седалка цари такъв възторг и гордост, че на човек му се приисква да излее една кофа студена вода върху главите на възторгнатите.

"300 удари, 300! 302... Добре! 303 АУ!", чува се глас на мъж, който точно в този момент рязко помъдрява и казва култовото: "Стига, брат, стига". С което свършва и видеото.

И започват питанките.

Докога подобни камикадзета ще се разпищолват по улици, булеварди и магистрали безнаказано? Докога родната полиция ще си затваря очите за тези потенциални убийци на пътя? Докога въобще обществото ни ще ги търпи?

Докато ние си задаваме въпроси, те си се радват на скоростните "постижения", обливат се в ентусиазъм за нови (следващия път скоростта ще е 305 км/ч), гордеят се със себе си и въобще не им пука, че застрашават човешки животи. Включително своя.