Тя няма нужда от представяне. Позната ни е от много телевизионни предавания, сериали, театрални спектакли. Тя е фурия, често дори прилича на разрушително торнадо. Познавам я отдавна и винаги, когато съм я виждала е била усмихната. Понякога уморена, ядосана, но винаги усмихната! От нея лъха сила, доброта и отдаденост – на театъра, на децата, на мечтите си! И всичко това на макс!

Възрастта ѝ няма значение, защото нищо от изброеното не е въпрос на години. Важна е силата на духа ѝ! Кръстена е на Албена на Йовков. Да, това е Албена Михова!

Срещнахме се на сцената на нейната театрална школа, която вече четири години търси и изгражда талантливи деца актьори. Някои от тях вече са студенти в НАТФИЗ, а други все още приемат театъра за детска игра, но в лицата на всички тях се чете доверие и любов. Взаимно се забавляват и учат. Обръщат се към един към друг на малки имена, а Албена ги поглежда с много чувство и усмивка.

Сама признава, че напоследък се засяга на дребни неща, дори само на една дума. Твърди, че вече усеща умора от забързаното ежедневие, чувствата и емоциите, които го съпътстват. И въпреки това усмивката не спира да се прокрадва по лицето ѝ.

Шестото ѝ чувство никога не я лъже и смята, че това е дарба. Вече се обърква от вътрешните си гласове, защото с всяка роля се увеличават с по шестнадесет. Смее се.

Скучна си е, когато е сама, но самата тя никога не скучае, защото има много хобита и винаги има с какво да запълва свободното си време. Сама прави и декорите за школата.

Трудно излиза от образ и ѝ трябва време, за да се върне към реалния живот. Каква е Албена извън сцената, за какво мечтае, и какъв е ароматът на любовта според нея? За всичко това вижте видеото!