Днешните деца... Какво е тяхното детство? Колко общо има то с детството на техните родители? Къде отидоха игрите, с които ние - порасналите деца, си запълваме времето от сутрин до вечер? Сега реалността е друга. Много различна. Всъщност реалностите за днешните деца са две - аналоговата и дигиталната...

Тези дни се появи видео, в което момиче ни съветва, ако "циците" ни са малки или още нямаме такива, как да си ги увеличим. Което едва ли щеше да звучи толкова необичайно, ако... момичето не беше на осем години. А съветите си предлага на деца на нейната възраст.

Във видео канала на детето всичко започва съвсем невинно: то показва колекцията си от популярни в момента анимационни герои, картини и новия си хамстер. След публикуването на съвета как момичетата на нейните години да си направят фалшив бюст, следва вълна от обидни коментари, насочени към детето. Които то със сигурност вече е прочело.

Каналът съществува от две седмици и до този момент неговата създателка не е отговорила на обидите по неин адрес, пише vesti.bg. Влиянието на социалните мрежи върху децата е обект на научни изследвания. Ние само можем да следим трендовете.

Културата на силикона и корекциите за подобряване на външния вид са по-достъпни от всякога. Много тийнейджърски идоли прибягват до скандално поведение и скъпоструващи промени на лицето и тялото си още в ранна възраст, за да си  гарантират популярност и ангажименти. Често тези звезди казват в интервютата си, че в личния си живот те не се държат провокативно и това е само медиен образ. Който обаче е приеман като реален сред феновете им.

Няма как децата да бъдат опазени от всички опасности в света. Но за някои от тях, те имат правото да бъдат предупредени.