Една от най-посещаванте и високи сгради под тепетата е избрана от общината за включване в европейската инициатива „Ден без асансьори”. Мероприятието е част от кампанията „Сега се движим", а българският й координатор  е "BG Бъди активен". Днес редица общини в България се включват в нея, Пловдив също. В първата половина от работния ден от 8.00 до 12.00 часа асансьорът в административната сграда на площад „Централен” № 1 беше затворен символично.

Според предварително разпространената информация, посетителите и служителите щяха да бъдат приканвани най-учтиво да използват стълбите. Трябваше да бъдат раздавани и информационни материали, с които да се запознаят гражданите за ползите от това. Репотер на TrafficNews.bg не откри такива на мястото.

Залепените ленти на вратите на подемното съоръжение обаче повече напомнят визуално на забрана за ползване, или дори на ремонт. От десетките посетители преди обяд, които видя екипът ни, почти никой не се зачиташе в лентите и стикерите. Освен това в редкцията получихме няколко сигнала, че асансьорите на „Централен 1” не работят.  

Идеята на кампанията е да се насърчи спортът и здравословният начин на живот, като се покаже, че за това не са необходими време и средства. Дали кампанията, направена по този начин в „небостъргач”, който е публична сграда е ефесктивна, и какво мислят пловдивчани по въпроса, очаквайте подробности в емисията новини на TNS.TV днес.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg