За случай на сексуален тормоз, съобщи девойка, търсеща квартира в Пловдив. Младото момиче е станало жертва на откровени сексуални провокации, заключени в неприлични предложения за полов акт и директни закани за осъществяването му по определен начин.

Историята разказа момичето, което попаднало в стресовата ситуация, докато се опитвало да помогне на своя приятелка да си намери квартира в Пловдив. Двете момичета се заровили в сайтове за имоти и групи във фейсбук, където вървят повече обяви за търсене на съквартиранти във вече наети апартаменти.

Така попаднали на публикация на потребител с името Марио Анастасов. Мъжът обитава тристаен апартамент в центъра на града и желае да подели разходите с някой, като преотстъпи една от стаите за ползване.

Момичетата си уговорили среща за оглед. В уречения час девойките били посрещнати пред църквата „Св. Петка“, от където Марио ги завел до къща, намираща се на ул. „Арда“ 5.

Техният потенциален „съквартирант“ бил във видимо нетрезво състояние, разказват момичетата. Апартаментът, предмет на обявата, се намирал на таванския етаж. Девойките направили оглед и предали на мъжа, че имат нужда от време за размисъл.

„След един час Марио ми се обади, за да ме пита какво сме решили. Аз отговорих, че няма да наемем стаята. В този момент той започна да ни обижда колко сме били елементарни, бесен, че по негови думи сме му загубили времето“, споделя потърпевшата.

Ден по-късно момичето получава съобщения по фейсбук от профила на Марио, в които той отново задава въпрос защо девойките са се отказали и минава в настъпление, изразено в агресивни сексуални предложения и директни закани за осъществяването им.

Момичетата разказаха за историята в социалните мрежи, за да предупредят търсещите квартири да внимават къде ходят на оглед и с кого комуникират. Под поста редица момичета споделиха, че поведението на мъжа далеч не е прецедент и че същият е отправял подобни послания и към тях. 

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с Марио, за да си изясни защо мъжът си позволява сексуалните провокации, оказали се не единичен случай. Самият той посочи, че поведението му било грешка и че съжалява.

„Не знам какво ми стана“, твърди Марио и размисли върху съжителските и другите си мераци, въпреки че затвори телефона преди да обещае, че няма да си търси съквартирантка повече.

Чуйте целия разговор с Марио в следващото видео:  

Ето и съобщенията, които момичето е получило от Марио: