15-ина приятели дойдоха в Окръжния съд в Пловдив, за да подкрепят приятеля си Любомир Трайков, който преди три дни уби двама души на пътя. „Любо, с теб сме!”, скандираха младите хора, когато шофьорът на аудито от трагичната нощ се появи на влизане в залата. Той самият запази абсолютно мълчание и скри лицето си от обективите, използвайки качулката си.

Пловдивският съд в момента решава дали на Любомир Трайков ще му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", по искане на Окръжна прокуратура.

Спрямо него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние.

Любомир е участвал в катастрофата на булевард „Руски“, в която живота си загубиха двама души, а други двама бяха тежко ранени.

Любомир е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, считано от 9,50 ч. на 19 ноември 2016 г., когато му е било предявено обвинението в присъствието на негов упълномощен защитник. По лекарско предписание обвиняемият се намира в болнично заведение, където се охранява от служители на сектор "Арести" към Областна дирекция "Изпълнение на наказанията"-Пловдив. Днес обаче момчето ще бъде докарано в пловдивският съд, за да чуе решението на магистратите.

Наказанието, което може да получи, е от 3 до 15 години лишаване от свобода.

В същото време от дни  Онлайн петиция за ефективна присъда на шофьора на аудито набира сила в интернет. Хиляди поискаха затвор за шофьора, който в центъра на Пловдив причини жестока катастрофа, при която загинаха мъж и жена. Според полицията шофьорът Любомир Трайков е карал с 0,67 промила алкохол в кръвта. 

Корнелия Петкова остава вдовица с три деца, след като при катастрофата загива мъжът й, който е карал смачканата до неузнаваемост кола. Иска справедливо наказание за виновния водач. Съпругът на жената, която загива в същата кола, по ирония на съдбата е катаджия. Потънал е в мъка, защото сам ще трябва да се грижи за 5-годишното си дете.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg