Гробищният парк на Рогошко шосе е под вода. Опечалените газят в кал в колене, а част от гробовете са под вода. Семейство пловдивчани, изпращали своя близка в събота, останали шокирани от гледката. "Това е недопустимо. В най- тежкия момент, когато се прощаваш със свой близък, да се чувстваш безсилен, че не можеш да го изпратиш достойно" коментира Стефан Станев за TrafficNews.bg.

Той е направил клип, който показва покъртителна картина от гробищния парк. Освен това е написал укорително писмо до градската управа, позволила това да се случи. 

Ето и пълният му текст без редакция:

Ще се постарая да запазя добрия тон, доколкото ми е възможно. Никога през целият ми съзнателен живот не съм си позволил да се оплаквам от нищо и от никой. Старал съм се да бъда съпричастен, толерантен, разбиращ и помагащ, достоен- Българин . Винаги съм вярвал и продължавам да вярвам, и ще вярвам в хората и тяхната човечност. По Божията воля в рамките на месец загубих двама близки: дядо ми и баба ми- една достойна за уважение жена, отгледала и възпитала в ценности, дъщеря и седем внука. Смея да твърдя - твърдя достойни хора - Българи. Отдала четиридесет години от живота си в полза на обществото и България с труда си. Ако това не е достоен човек и Българин, не знам.

Нашите “държавници”, ”управници” всеки ден доказват с постъпките, делата си, че не уважават нито живи, нито мъртви. Няма нищо свято, освен пари и власт. Не ви съдя, а се отвръщавам и ви съжалявам, наистина ви съжалявам. Вие трябва да бъдете пример за нас и цялата нация, а не пример за това, какви не трябва да бъдем-малодушни, безпринципни, безхарактерни. Мъже единствено и само по лична карта.

Крадете, грабете, лъжете, но и в това трябва да има мярка и принципи. Може да говоря и да кажа много от първо лице и това време ще дойде, но не сега. 21 век можем да отидем до Луната до Марс, но в нашата паралелна вселена, държавата наречена - България, не можем да отидем до гроба на близките си, да ги изпратим и да отдадем последна почит. Макар да сме си платили “скромната” цена от няколко хиляди лева.

Единият гробар каза нещо, което олицетворява всичко - че сме свикнали да се примиряваме. Аз не съм свикнал, както съм сигурен, че и много други не са свикнали и не са се примирили. Просто сме малко отчаяни и уплашени.Но всеки страх рано или късно се трансформира в смелост и тогава, тогава ще е друго. Няма да е все така.

24.03.2018г,  град Пловдив, гробищен парк, една от многото “централни” алеи. Колите затъваха, обувките ни оставаха в калта, гробове бяха заляти от вода. Така почитаме мъртвите - нашето минало! Народ без минало, не може да има бъдеще!

Господин Кмете, Господа Кметове, Господа Общински съветници, ще ви кажа : “Никой няма право да се гаври със скръбта и болката на живите и с паметта на мъртвите. Никой!” Замислете се, опомнете се!

Да , има такъв проблем, но той е само в един участък от новата част на гробищния парк. За съжаление в тази част няма изградена канализация за обратни води. Заради обилните дъждове сега там се е събрала вода. Почвата в района е глинестна, Марица е пълна и затова там водата не може да бъде поета. За съжаление няма техника, с която проблемът да бъде отстранен. Надявам се следващите дни, когато времето се оправи, районът да изсъхне, коментира за TrafficNews.bg директорът на ОП "Траурни дейности" Коста Попов. 

Той каза, че са насипали чакъл във въпросния участък , но и това не помогнало. Канализация ще бъде изградена, при очакването разширение на траурния парк. 

Очакваме коментар от ОП "Траурни дейности", които имат ангажимента да поддържат траурните паркове в града.