Съдът гледа мярката на Антония Лукова, която беше обявена за национално издирване, след като причини катастрофа с още две коли на пътя Пловдив-Карлово и се опита да прикрие престъплението си. Тогава шофьорката извика свой приятел, който пристигна с такси от Пловдив на мястото на инцидента. Той излъга, че е управлявал колата на психоложката. Тестът за наркотик се оказа положителен и младият мъж бе арестуван.

Искането на Районната прокуратура в Пловдив беше Антония да бъде задържана под стража, защото има опасения обвиняемата да се укрие и да извърши друго нарушение. По делото бяха изслушани трима свидетели, чиито показания недвусмислено водят до 26-годишната психоложка като извършител на деянието.

На обвиняемата вече й е отнемана веднъж книжката, но тя не е спазила това ограничение. Управлявала е мощно возило "Мазда", с което е причинила катастрофата с двама ранени. Според прокуратурата след това - вместо да се съобрази със законовите изисквания, младата жена е опитала да повлияе на сидетелите да казват, че не тя е управлявала "Маздата".

С действията си Лукова започва да осуетява действията на правоохранителните органи, изтъкна прокуратурата. Което е опит за отклоняване от наказателно преследване. Тя се е укривала при преследването, търсена е на адреса на фирмата, на която е управител, и на административния й адрес, като цели 15 дни е била преследвана.

Прокуратурата поиска задържане под стража, тъй като има опасност да се укрие и да извърши друго нарушение, а и по време на инцидента Антония е била с временно отнето свидетелство за шофиране.

Адвокат Христов оспори адреса, на който е търсена Антония, тя работела в София, и каза, че задържането под стража е прекалено. Според него Антония се притеснила на мястото на катастрофата и затова се опитала да се скрие.

Адвокатът поиска да й бъде наложена санкция парична гаранция.

Антония призна, че тя е карала автомобила, имала е време да помисли и си е извлякла поуки. Жената помоли за по-лека мярка и каза, че гарантира, че няма да се укрие. 

Въпреки че според прокуратурата вземането на най-тежката мярка ще е най-адекватно спрямо Лукова, в крайна сметка съдът й наложи домашен арест. 

Припомняме, пострадалите при мелето – две семейства, едното от Дъбеле, а другото от Дълго поле, свидетелстваха и заявиха, че всъщност автомобилът, причинил катастрофата е бил управляван от Антония Лукова от Калояново. Непосредствено след катастрофата тя бе призована на разпит, на който не се яви. Имаше подозрения, че е забегнала в чужбина. По-късно тя все пак се яви на разпит и беше закопчана.

Младата жена има множество нарушения, глоби и санкции на пътя и неведнъж е била хващана зад волана в неадекватно състояние.