Офицерът Красимир Петров Пешовски, началник на сектор в Специалния отряд за борба с тероризма, е арестуваният заради искан откуп за откраднат джип "Мерцедес", научи TrafficNews.  За задържането на служител на най-елитното подразделение на МВР, съобщи главният секретар на ведомството Ивайло Иванов. 
 
Арестуваният, който е адаш, но няма нищо общо с легендарния командир на баретите от 90-те години, а по-късно шеф на СДВР и Гранична полиция Красимир Петров, е хванат в четвъртък в момент, когато е искал парите от собственичката на колата.
 Той е искал 11 000 лева от 28-годишната притежателка на мерцедеса, която останала без кола преди седмица.
 
По времето на злополучната акция на баретите  в Лясковец през 2014 г., когато загина Емил Шарков, Петров е бил зам.-командир на СОБТ, напомниха пред TrafficNews бивши членове на спецотряда.
 
Според тях в схемата с откупа за крадения джип участва още един служител на елитното поделение, който също е задържан, но той е редова барета. 

Командирът на СОБТ Георги Гайков пък вече бил привикан да дава обяснения за прегрешенията на подчинените си от вътрешния министър Младен Маринов.

Офицер от отряда на баретите хванат с откуп за краден "Мерцедес"Искал парите от собственичката на колата, за да й я върне