Жертвите на стрелбата в синагога в американския град Питсбърг са 11, съобщиха официално властите в страната. Ранените са шестима, сред които и четирима полицаи. Двама са в критично състояние.

В памет на убитите до 31 октомври знамената на правителствените сгради в САЩ ще останат спуснати наполовина. Срещу стрелеца са повдигнати 29 обвинения, включително за нарушаване на Закона за гражданските права, предаде Нова.

Стрелба в синагога, има убитиСъобщава се и за много ранени, сред които и трима полицаи

"Действията на Робърт Бауърс са възможно най-голямото зло в човешката природа”, коментира главният прокурор на Западна Пенсилавния.

Религиозни и други лидери от САЩ и света осъдиха нападението в синагогата. Сред тях е и бившият президент Барак Обама, израелският премиер Бенямин Нетаняху и германският канцлер Ангела Меркел.

Срещу стрелеца е повдигнато обвинение от 29 пункта за федерални престъпления, предаде Франс прес, като се позова на официално комюнике. Федерални прокурори обвиниха стрелеца в насилие и престъпления с огнестрелно оръжие, а също в нарушаване на американските закони за гражданските права, посочва Ройтерс.