Заподозрян в съпричастност към убийството на Борис Немцов се самовзриви с граната в Грозни, съобщи Интерфакс, като се позовава на източник от правоохранителните органи. Според източника заподозреният бил обкръжен от полицейски служители в апартамент на улица „Лев Яшин“ в чеченската столица.

В отговор на заповедта на полицаите да се предаде, той оказал съпротива, като хвърлил по тях една граната, а с втора се взривил. При избухването на гранатата той получил наранявания и починал на място. Никой от участващите в операцията полицаи не е пострадал.

Припомняме ви, че четирима етнически чеченци бяха задържани по подозрение за участие в убийството на руския опозиционер Борис Немцов.

Това са Заур Дадаев – заместник командир на батальона „Север“ към МВР на Чеченската република, още един мъж, който по време на ареста се е намирал в един автомобил с Дадаев, както и Анзор Губашев, бивш служител на частна охранителна фирма в Москва, както и неговият по-малък брат Шагид. Братята Губашеви са братовчеди на Дадаев.

Според очевидци в продължение на няколко дни те са били в родната си Ингушетия и почти всеки ден са ходили да се виждат с родителите си, но са нощували на друго място. Преди ден те са си тръгнали, но са били заловени по пътя от град Малгобек към Вознесеновская.

По непотвърдена информация Шагид Губашев е работил в като шофьор на камион в Москва, а брат му Анзор като охранител в супермаркет в руската столица.

TrafficNews.bg