Ураганът Милтън отне 4 живота в САЩ. Стихията връхлетя Флорида със силен вятър, опасно високи вълни и заплаха от наводнения за обширни части от щата. 

Четиримата загинали са от окръг Сейнт Луси, който беше ударен от торнадо.

Губернаторът на Флорида Рон Де Сантис заяви, че над 80 хил. души са прекарали нощта в убежища, но това „за щастие не е бил най-лошият сценарий".

Ураганът е намалил силата си до първа категория и тогава са започнали спасителните операции. До момента са спасени 48 души. През следващите дни обаче се очакват още наводнения, пише Би Би Си. 

Властите посъветваха евакуираните да не бързат да се връщат по домовете си, тъй като пътищата все още са опасни за преминаване. 

Над 3,1 милиона домове и предприятия все още са без ток в районите, засегнати от бурята. Според губернаторът на Флорида обаче ударната вълна е била по-слаба от тази при урагана Хелън, който удари Флорида в края на септември. 

В град Тампа 135 възрастни хора са спасени от старчески дом с лодка. 

Над 2000 полета са отменени от и за международните летища в Орландо, Флорида, и Тампа, Флорида.

Рискът от внезапни наводнения и силни ветрове остава.

Поради високите приливи и отливи, пълноводието на реките и огромното количество паднали дъждове все още има вероятност от големи градски наводнения, особено, след като в централната и северната част на Флорида предстоят още дъждове.

Високоскоростните ветрове - на места със силата на ураган - също продължават да бушуват в източната част на Флорида. Те могат да доведат до животозастрашаващи бурни вълни от източната част на централна Флорида до Джорджия и в по-малка степен до Южна Каролина.