Украинските военновъздушни сили обявиха днес, че са свалили 28 от 32-та дрона, насочени от Русия, и четири от изстреляните от силите на Москва ракети тази нощ, предаде Ройтерс.

По информация от ВВС на Украйна през изминалата нощ Русия е изстреляла четири ракети по южната Одеска област. Началникът на Одеската областна военна администрация Олег Кипер каза, че ракета е паднала в открита площ и е предизвикала пожар, който е бил своевременно потушен.

Отломките от ракетата са нанесли щети на два камиона, като пострадали няма, добави Кипер в публикация в приложението "Телеграм", цитирана от Ройтерс.

Началникът на Киевската областна военна администрация Руслан Кравченко заяви, че нападението с дронове срещу областта не е нанесло щети нито на ключова инфраструктура, нито на жилищни сгради.

Атаки срещу североизточната Харковска област рано сутринта днес са повредили хангар. Нападение с управляеми бомби срещу град Харков вчера причини смъртта на трима граждани и рани 36 души, припомня Ройтерс, като се позовава на информация на областния управител Олег Синегубов.

Русия отрича да взима на прицел мирни жители, макар и обстрелът ѝ да е взел хиляди жертви от началото на нейната инвазия в Украйна през февруари 2022 г., посочва Ройтерс.