Жертвите след атаката в кримския град Керч вече са 21, след като 16-годишно момиче, ранено при нападението, почина. Сред загиналите са 16 студенти и петима служители в колежа. От загиналите седем са непълнолетни, а деветима - на възраст 20-21 години. Кримските власти публикуваха списък с имената на загиналите.  

Появи се видео с информация за жертвите:

Припомняме, студентът в четвърти курс в политехническия колеж Владислав Росляков взриви самоделна бомба и откри стрелба в колежа вчера, след което се е самоубил. По последни данни загиналите са 21, в това число и Росляков, а пострадалите - над 50. Повечето жертви са загинали при стрелбата, а ранените са пострадали при взрива, уточниха кримските власти.

Седем от ранените са в крайно тежко състояние, съобщи руският министър на здравеопазването Вероника Скворцова, цитирана от агенция Интерфакс. Министърът добави, че хирурзите са били принудени да ампутират долни крайници на ранени, пострадали от "метални топчета", с които е била натъпкана самоделната бомба, взривена от нападателя Владислав Росляков в кафенето на колежа. При някои ранени мускулите са били буквално накълцани.

Пострадалите са били ранени от самоделната бомба, която съдържала много малки компоненти, пише offnews.bg. Властите откриха сред вещите на Росляков и втора бомба, която не е била взривена. 10 от ранените са откарани с хеликоптери в Симферопол, откъдето със самолет ще бъдат транспортирани до Москва. 16-годишното момиче е починало при транспортирането.

Росляков е стрелял със законно притежавано оръжие, като е преминал всички необходими прегледи, за да получи разрешителното.