Шегаджийският новинарски сайт Huzler.com успя да разпространи поредната си шега из интернет пространството и редица медии се хванаха в клопката.

Историята бе озаглавена "НАСА потвърди: Земята ще преживее шест дни на пълна тъмнина прeз декември 2014!", твърдейки че предстои голяма слънчева буря, която ще създаде огромно количество "прах и отломки“ и по този начин ще бъде блокирана 90% от слънчевата светлина.

Е, това е лъжа! Въпреки че слънчевите бури със сигурност са реални явления (те се дължат на колебанията в магнитното поле на Слънцето), те по никакъв начин не си приличат с наземни бури и е невъзможно да предизвикат голямо количество прах и мръсотия, които да спрат слънчевите лъчи. Вместо това, те създават много малки смущения в земната магнитосфера.

Новината определено изглеждаше изключително достоверна, тъй като включваше и изказване на директорът на НАСА Чарлз Болдън, които потвърждава информацията. Това успя да заблуди голяма част от световните и български медии и информацията бързо се разпространи и предизвика паника сред хората.

Николай Камчев