Медиите оповестиха името на терориста, окървавил колежа в Керч. Това е Владислав Росляков, роден 2000 година. По непотвърдена все още информация, той се е самоубил след взрива, тялото му е намерено на втория етаж, пише Блиц.

"В началото се чу взрив от столовата, а след това от тоалетните започнаха да излизат хора с автомати, имаха маски на лицата си, не можеше да се разбере от каква националност са. Бяха много, стреляха по ученици, по преподаватели, по всички, които им се изпречваха на пътя", твърди очевидец, цитиран от медиите.  

До момента се съобщава, че убитите вече са 15, над 30 души са ранени и откарани в болница. По-голямата част от жертвите са младежи, съобщава официалният представител на прокуратурата в Русия.  Други ученици до този момент не потвърждават версията за маскирани стрелци, всички твърдят, че терористът е един и разкриват, че малко преди взрива е оставил раница в столовата.  Други разказват, че по-рано той им споделял как прави опити с взривни вещества. 

"Имахме мероприятие, трябваше да подпишем договор с деца, затова бях извън сградата на колежа. Там е пълно с трупове на деца, страшно е. Четири, пет минути, след като съм тръгнала, е започнало всичко, бягали с автомати, отваряли кабинетите и убивали всички, които са могли да намерят, стреляли са на месо. Щях да съм труп, но всичките ми хора са убити, толкова деца са загинали, сътрудници, ужасно е", разказва през сълзи директорката на колежа.