Русия осъжда терористичния акт в Анкара, заяви президентът на Русия Владимир Путин на среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС. „Знаете как се отнасяме към това. Ние осъждаме всяка проява от този вид, независимо от какво е мотивирана“, подчерта руският лидер. 

Путин изказа съболезнования на своя турски колега по повод смъртоносната атака, пише БТА.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес в Казан - столица на руската република Татарстан, за да участва в 16-а среща на високо равнище на страните от БРИКС. Ердоган и Путин провеждат двустранна среща в кулоарите на срещата на върха на БРИКС.

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая съобщи в профила си в Екс, че четирима души са загинали и 14 са били ранени при терористичния атентат в Анкара. По думите на министъра двама нападатели са били неутрализирани.

Терористичното нападение бе извършено в следобедните часове срещу срещу комплекса на националната авиокосмическа компания на Турция "ТУСАШ" (TUSAS) в предградието Кахраманказан, на около 35 километра от центъра на турската столица. 

Йерликая не каза колко бойци са участвали в нападението и не посочи коя групировка може да стои зад него.

Експлозия в централата на турска авиационна компания край Анкара, има загиналиСпоред властите става въпрос за терористична атака

Втора експлозия в Анкара, терористи взеха заложници (Видео)Престрелката между силите за сигурност и терористите продължава ожесточено