Смъртта на Кайла Мюлър, 26-годишната американка, държана в плен от екстремистите от "Ислямска държава", е потвърдена, съобщиха родителите й и правителството на президента Обама, цитирани от Асошиейтед прес.

Според Белия дом семейството на Мюлър е получило лично послание от похитителите й в края на миналата седмица. Истинността на информацията в него е удостоверена от американското разузнаване.

"С покруса споделяме, че получихме потвърждение, че Кайла Джйин Мюлър е починала", посочиха в изявление Карл и Марша Мюлър. "Кайла бе състрадателен и отдаден филантроп. Тя посвети цялата си младост на оказването на помощ на хората, които имат нужда от свобода, справедливост и мир".

Президентът Обама заяви, че Мюлър, която работела със сирийски бежанци, е въплъщавала "всичко добро в нашия свят". "Без значение колко време ще отнеме, САЩ ще намерят и изправят пред съда терористите, отговорни за пленяването и смъртта на Кайла", посочи американският президент.

"Ислямска държава" заяви в петък, че Мюлър е била убита при йордански въздушен удар.

Тя бе единственият останал заложник, държан от "Ислямска държава". Хуманитарната работничка била пленена през август 2013 г., когато си тръгвала от болница в Сирия, допълва Асошиейтед прес.
TrafficNews.bg