Дванадесет души, в това число и седем цивилни, са загинали в Източна Украйна през последните 24 часа в сблъсъци между силите на правителството и проруските бунтовници.

Според администрацията на управлявания от бунтовниците град Донецк други 23 души са били ранени. Според властите в Киев 23 войници са пострадали в бойните действия, които отнеха живота на 5100 души за изминалите девет месеца.

Последните сражения се водеха в близост до град Дебалцево, който е важна транспортна връзка между двата регионални центъра на държаните от бунтовници Луганск и Донецк.

Все още има противоречива информация за хода на бойните действия в града. Според близки до властта в Киев градът е под контрола на правителството. Според един от бунтовническите лидери на Донецк Андрей Пургин обаче украинските сили са били обсадени и нямат възможност да транспортират ранени и да получават помощи.

Пургин предложи бунтовниците да отворят хуманитарен коридор, през който да минават войници, които преди това предадат оръжието си.

TrafficNews.bg