Смъртта на Хасан Насрала променя баланса на силите в целия регион. Това обяви Бенямин Нетаняху. Премиерът на Израел лично разпоредил удара, с който беше елиминиран лидерът на „Хизбула”. Последва обръщението му към израелците и към Иран.

Според Нетаняху убитият не е нито герой, нито борец за свобода. "Вчера Израел елиминира главния убиец Хасан Насрала. Уредихме си сметките с човек, който е отговорен за смъртта на безброй израелци. На стотици американци и десетки французи. Насрала не беше просто един терорист. Той беше терористът", заяви премиерът.

Нетаняху каза още, че елиминирането на Насрала, който ръководи „Хизбула” над 30 години и значително разшири способностите и влиянието ѝ, ще даде отражение и върху конфликта в Газа: "Колкото повече лидерът на „Хамас” вижда, че Насрала няма да му се притече на помощ, толкова по-голям е шансът да си върнем нашите заложници".

Големият противник на Израел има съвсем друга гледна точка. Иран ще отмъщава за смъртта на своя съюзник. Върховният лидер пусна писмено обръщение, в което хвалеше Насрала и се заканваше на Израел: "Ударите на фронта на съпротивата срещу разлагащото се тяло на ционисткия режим ще бъдат дори по-силни."

Аятолах Хаменей обяви пет дни траур в памет на Хасан Насрала - повече отколкото в самия Ливан. А на заканите от Техеран, Нетаняху отговори със същото: "На режима на аятоласите ще кажа - този който удря Израел, ще бъде ударен от нас. Няма място в Иран или Близкия изток, което дългата ръка на Израел да не може да достигне. Днес вече знаете, че това е така."