Хлебар от Алгатосин, малко испанско село в област Малага, създаде "най-скъпия хляб в света" с примесено ядливо злато, като всеки хляб от 400 грама струва 117 евро.

Създателят на изключителния хляб Хуан Мануел Морено съобщи, че той е направен с най-здравословни съставки, замесен е с царевична квас без ГМО, дехидратирана спелта с мед и звездната съставка – златен прашец във вътрешността на хляба и в украсата му отвън.

Хлебарят уверява, че макар златото "да не придава специален вкус" на хляба, му дава частица лукс и изключителност, компонент, който се търси много от клиентите с най-изискан вкус. Този хляб, който се продава от верига супермаркети, беше представен в Малага от хлебаря, който го е създал и от местната представителка на агенцията за икономическо развитие на селските райони Леонор Гарсия Агуа.

Морено разкри, че хлябът е предназначен за руски, арабски и китайски клиенти с висока покупателна способност, които живеят в Коста дел Сол. Те често се интересували от подобни скъпи продукти, въпреки че ресторант в Серания де Ронда също проявил интерес да включи хляба в менюто си.

Идеята да създаде "най-скъпия хляб в света" хрумнала на Морено, когато видял в малък магазин в Алаурин де ла Торре (Малага) да продават най-скъпото кафе в света. Тогава той си помислил, че може да направи същото и потърсил най-добрите съставки. Морено е управител на малката семейна хлебарница "Пан Пиня", създадена през 1940 г. в Алгатосин, която произвежда традиционен хляб и го продава в провинцията. 

TrafficNews.bg