Украйна за поредна нощ е подложена на масирана руска атака с ракети и дронове. Въздушна тревога е обявена в почти цялата страна.

Киев обеща отговор на вчерашното нападение в Полтава, при което загинаха 51 души, а повече от 270 бяха ранени. Сред загиналите има военни. Това е един от най-смъртоносните руски удари от началото на войната.

Във вечерното си обръщение президентът Зеленски обяви персонални промени в правителството и в своя екип. Според него е необходимо по-добро взаимодействие между правителството и регионите, особено при подготовката на зимния период. А той се очертава много тежък, заради сериозните щети по енергийната система на Украйна.

"Есента ще бъде изключително важна за Украйна. Нашите държавни институции трябва да бъдат организирани така, че Украйна да постигне резултатите, от които всички ние имаме нужда. За тази цел, трябва да подсилим определени направления, подготвени са кадрови промени в правителството. Промени ще има и в президентския кабинет. Планират се и промени във фокуса на нашата външна и вътрешна политика", каза Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Две руски ракети удариха украински град, най-малко 41 са жертвите