Две мистериозни жени са били с певеца Лиъм Пейн часове преди бившата звезда на One Direction да падне от балкон на хотел CasaSur Palermo в Буенос Айрес и да загине. Те са открити и разпитани от полицията и прокуратурата, съобщават местните медии, без да посочват самоличността им. Разговори са проведени с общо петима души, които са били с музиканта преди смъртта му. 

„Той е бил с две жени в стаята си, в която са открити и наркотици. Няма да съобщим фамилиите им, но те са добре познати", посочват разследващите. Твърди се, че жените са напуснали хотела, преди Лиъм да падне, и са категоризирани като „ключови свидетели" в репортажите на местните медии, а не като заподозрени за смъртта му.

В първото си официално изявление прокурорите посочват, че са разпитали петима свидетели – двете жени и трима служители на хотела. Те съобщават още, че Лиъм е получил 25 отделни наранявания.

Разследващите потвърждават, че са открили „няколко вещества" в стаята му, които показват, че той е употребил наркотици, преди да падне от третия етаж на хотела. Все още не е ясно откъде музинатът се е снабдил с дрогата.

Аутопсията на британския музикант установява, че бившият член на момчешката група One Direction е починал от множество наранявания и вътрешен и външен кръвоизлив в резултат на падането си.