Пловдивчанинът Виктор Николов постигна победа в една от сериите на Световното първенство по картинг Sodi W Final в белгийския град Генк. 15-годишният талантлив български състезател спечели след инфарктен финал като взе първата позиция на метри от момента, в който пилотите видяха карирания флаг.

В трите квалификации на клас Junior Kid, в които участие взеха 30 карта, Николов зае 29-о, 14-о и 10-о място, като в първата той беше ударен от друг състезател, а във втората караше без сплитстрийм.

В първата серия Виктор Николов беше най-бързият пилот на пистата. От 29-а позиция той се придвижи до шесто място, печелейки 23 позиции и записа най-добрата обиколка на трасето.

Във втората серия българският талант имаше на разположение по-бавна машина, но това не му попречи да се придвижи с шест места напред и да финишира осми. 

В най-силната си трета серия Виктор Николов постигна уникален успех. Стартирайки от десета позиция нашият представител се нареди сред лидерите още в първата обиколка. В края на състезанието той изтръгна впечатляващ успех с изпреварване в последния завой на пистата и пресече първи финала с аванс от само 0.055 сек. пред Лукаш Йежиерски (Полша). Николов постигна и най-бързата обиколка в серията с време 1:16.918 мин. 

В общото класиране след първия състезателен ден в Генк българинът е на втора позиция със 79 точки. Лидер е полякът Йежиерски с 91. До края на световния шампионат остават още две надпревари - Super Heat и World Master Final, след които ще стане ясно и крайното генерално класиране за най-добрите в света в тази възрастова група.